pátek 26. července 2013

Domácí sušenky

Abych vám představila tyhle mňamky bude stačit když řeknu, že chutnají podobně jako oblíbené karamelové sušenky podávané ke kávě nebo čaji :) Snad jsou trochu míň sladké, ale můžete tam kápnou víc medu nebo cukru a rázem je to vyrovnané ;)




Na 18 sušenek:

1 hrnek       celozrnné mouky (zkoušela jsem pšeničnou i žitnou a obě byly v pohodě)
1/2 lžičky    jedlé sody
1 lžička       kypřícího prášku
1/4 hrnku    hnědého cukru
špetka         soli
1/3 hrnku    medu
1 lžička       vanilkového aroma
1/4 hrnku    oleje

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Smíchejte mouku, kypř. prášek, sodu, sůl a cukr. V druhé misce smíchejte med, aroma a olej. Obě směsi smíchejte, můžete přidat kousky čokolády (ale nemixovat, jinak se vám ty kousky rozdrtí).
Dejte na plech (s pečícím papírem), nebo ještě lépe do silikonové formy, během pečení trošku naskočí, takže je lépe dávat tenčí vrstvu.
Pečte 11 minut dozlatova (pokud je budete péct déle, vysuší se).

Recept pochází z viveleveganrecipes.blogspot.cz , ale je upravený podle mých zkušeností. Taky jsem místo javorového sirupu použila med, protože sirup se u nás ve spíži běžně nenachází ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat